Ciona Umami Fond 200 ml – 12 st
En helt unik smakförstärkare, tillverkat av koncentrat från sjöpungar, Ciona intestinalis. Smaken är rik på umami och kokomi vilket ger anrättningen en djupare och mer fyllig smak – samtidigt som den är neutral i sin egen smak. Den förstärker utan att sätta egen prägel på maten. En bra standardsmaksättare, precis som de bästa buljongerna på marknaden. Dryg i smaken och riklig sälta.
Helt utan tillsatser eller konserveringsmedel – 100 % koncentrat av Ciona intestinalis.
Fonden har lång hållbarhet på ca 2 år.
Produkten vann guld på SM i mathanverk oktober 2021 inom kategorin innovativt mathantverk.
Produkten har gjort succé under året och producenten ligger efter med odling och produktion. Det råder begränsad tillgång till hösten 2022
Specialregler gälllande fraktavgift gäller på fonden. Kunder som bara vill ha fonden kan köpa valfri mängd och få fri frakt. Tryck igenom fraktavgiften i kassan så justeras det på fakturan. För beställningar som även innehåller andra produkter gäller ordinarie fraktregler.
Artikelnummer | 035000-1 |
---|---|
Höjd | 24cm |
Bredd | 5cm |
Djup | 5cm |
Ekologisk | Nej |
Glutenfri | Ja |
Sockerfri | Ja |
Mjölkfri | Ja |
Laktosfri | Ja |
Fairtrade | Nej |
Ingredienser | 100 % koncentrat av Ciona intestinalis. |
Näringsdeklaration per 100g | Energivärde: 375kj/90kcal, fett: <0,1g varav mättat fett <0,1g, kolhydrater: <1g, varav sockerarter 0,1g, Protein: 2,6g, Salt: 16,8 g |
Förvaras | Ej öppnad förpackning kan förvaras i rumstemperatur. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp. |
Producent | Marine Taste |
Storlek / Mängd | 12 x 200 ml |
Mycket populär produkt som många butiker inte kan tänka sig vara utan. Dock ny och behöver stöd i försäljningen av kommunikationsmaterial eller att man i butiken med ord beskriver produkten. Sälj gärna i anslutning till manuell disk.
Här hittar du våra bästa recept och tips på hur du kan använda Ciona Umami Fond!
Svamprätter: Häll i några skvättar i stekpannan i slutet av stekningen.
Stekt sallad: Bryn vitlök och chili i olja, woka valfri sallad och skvätt över en matsked Ciona fond som woksås.
Hamburgare: 1 kg nötfärs, 1,5-2 msk Ciona fond, peppar (kan givetvis varieras med samma dosering i många färsrätter.)
Pasta Ciona: 3 msk olivolja, 1,5 msk Ciona fond samt hackad vitlök blandas och hälls över pastan. Fyll på med färska räkor, halva småtomater, blancherad broccoli och spetspaprika.